Vi skapar bra mat från svenska gårdar
På Scan Sverige tillverkar och förädlar vi vår mat på fyra olika platser i Sverige. I Linköping finns också vårt omfattande distributionslager. Vårt huvudkontor hittar du på Kungsholmen i Stockholm. Tillsammans sätter vi lokalproducerad, riktigt god och näringsrik mat på bord över hela landet. Varje dag.
Säkert och hållbart
För oss handlar det inte bara om att skapa riktigt god mat. Som ett ledande livsmedelsföretag prioriterar vi livsmedelsäkerhet, hållbarhet och en trygg arbetsmiljö – och arbetar aktivt med dessa områden varje dag. Vi ställer höga krav inom verksamheten och arbetar också med externa märkningar, certifieringar och riktlinjer för att hålla en hög och säker nivå på det vi gör och för att ligga i framkant vad gäller teknik, produktionseffektivitet och distribution.
Linköping
På vår anläggning i Linköping arbetar cirka 600 medarbetare, varav majoriteten med nöt- och lammprodukter till konsument, butik, storhushåll och restauranger. Här produceras till exempel omtyckta favoriter som Scans falukorv, kryddkorvar och Bullens Pilsnerkorv. I Linköping finns även nationellt distributionscenter (NDC), vilket är vårt automatiserade centrallager med en lagerkapacitet på ca 5 000 pallar och med en lageromsättningshastighet på ca 48h
Kristianstad
Vid vår anläggning i Kristianstad arbetar cirka 600 kollegor med stort fokus på kvalitet, resurseffektivet och gediget hantverk. Här utförs både grov- och finstyckning för tillverkning av produkter av gris, totalt mer än 250 olika kött och charkprodukter. Bland dem hittar vi några av Scans mest uppskattade favoriter så som julskinka, kassler och grillkorv.
Halmstad
I Halmstad sker skivning av smörgåsmat, tillverkning av kallrökta korvar samt vårt lufttorkade sortiment. Här tillverkas bland annat Scans välkända lökkorv (Svensk mästare i Chark-SM 2024) och Pärsons tunna skivor. Anläggningen kombinerar traditionellt hantverk med moderna produktionsmetoder och är arbetsplats för cirka 100 kollegor.
Skara
Verksamheten i Skara omfattar produktion av bland annat köttbullar, hamburgare och leverpastej, där den mest kända produkten är Mamma Scans köttbullar. I Skara arbetar omkring 260 kollegor, de flesta inom produktionen.