Scan lanserar det perfekta tillbehöret – marknadens första färdiga potatisgratäng med råvaror från svenska åkrar

Svenska konsumenter efterfrågar i allt högre grad lokalt producerad mat och nu är vi på Scan både stolta och glada över att kunna presentera det perfekta tillbehöret till våra kött- och charkprodukter: en färdiglagad potatisgratäng gjord av råvaror från svenska åkrar. Ett unikt Från Sverige-märkt alternativ på marknaden.

Vår potatisgratäng är tillagad med omsorg och kvalitet, och består av potatis, grädde, mjölk och riven ost – en garanti för äkta svenska smaker och ett resultat av vår kärlek till god mat och det svenska landskapet.

Den nya potatisgratängen är det perfekta komplementet till Scans breda sortiment av kött och charkuterier. Med två praktiska förpackningsstorlekar, 800g och 1500g, passar gratängen både för vardagsmiddagen och till fest för många. Komplettera gärna med din favorit-topping eller använd något av våra serveringsförslag på nästa sida.

Produktinformation

• Från Sverige-märkt

• Tillverkad av svenska råvaror; potatis, mjölk, grädde och ost.

• Smaksatt med vitlök, salt och vitpeppar

• Förpackningsstorlekar: 800g (3-4 portioner) och 1500g (6-7 portioner)

• Hållbarhet: 55 dagar

• Cirkapris i butik; 800 g  31,90-34,90, 1500 g 56.90-59.90

• Finns i butikernas färskvarudiskar från och med vecka 11, hos alla de stora kedjorna; ICA, Coop, Hemköp, Willys, City Gross. Även tillgänglig hos Mathem och övriga kedjor som t ex Tempo och Handlarn’.

Serveringstips

1.Toppa gratängen med krossade dillchips de sista 3 minuterna i ugnen. När gratängen kommer ut så pudra med dillpulver och färsk dill. Servera gärna majonnäs med finhackad rödlök, rostad lök, lökpulver och gräslök till.

2.Toppa och gratinera gratängen med tomatmajonnäs.Rosta 3 st tomater i ugnen på 250C i 20min. Mixa rostad tomat och 5 st soltorkade tomater till en slät puré. Blanda tomaterna med 2 dl majonnäs. Baka gratängen i ugn enligt anvisningarna på förpackningen. Spritsa tomatmajonnäsen på gratängen och gratinera i 5min.

3. Baka med ört- och! vitlökskrutonger för extra crunchig topp. Skär 5 st brödskivor av surdegsbröd i kuber på 1x1cm. Blanda krutongerna med finhackad persilja, 1 riven vitlök och ett par matskedar olivolja. Rosta krutongerna i 150C i ca 15min. Baka gratängen i ugn enligt anvisningarna på förpackningen. Toppa gratängen med krutongerna.